Contact

Infine Software werkt dit jaar aan een groot onderhoudsproject. U heeft er waarschijnlijk weinig van gemerkt, toch vinden we het belangrijk dat u weet waar we precies mee bezig zijn.

De Infine Jaarrekening bestaat inmiddels al meer dan 10 jaar. In al die jaren is er in de software veel veranderd op functioneel gebied. De ontwikkelingen bij Microsoft zijn intussen ook verder gegaan en we willen hierop aansluiten met onze software.

Waarom doen we dit?

We willen nog lang verder met Infine. U bent als gebruiker gebaat bij een stabiele werkomgeving. Voor ons zijn de onderhoudskosten op lange termijn ook gunstiger als we de techniek up-to-date houden. Door te werken met nieuwe technieken minimaliseren we bovendien de risico’s op compatibiliteitsproblemen. Onlangs hebben we nog een bericht uit moeten sturen naar alle Infine gebruikers over een update van Microsoft Office die voor foutmeldingen kon zorgen in Infine Jaarrekening. Het risico dat dit na de uitgevoerde aanpassingen nogmaals gebeurt, is fors lager. Voor ons was dat de bevestiging dat we de juiste weg zijn ingeslagen.

Wat gaat er veranderen?

Als het goed is, merkt u helemaal niets van de aanpassingen die doorgevoerd worden. Er vinden alleen wijzigingen plaats “onder de motorkap”, namelijk de overstap op de meest recente .NET frameworks van Microsoft, en in de wijze waarop de software van Infine ontwikkeld wordt. Na de aanpassingen werkt Infine Jaarrekening gewoon als vanouds.

Wanneer komt de nieuwe Infine Jaarrekening beschikbaar?

Voordat de vernieuwde software aan u als gebruiker beschikbaar wordt gesteld, is deze uitvoerig en zorgvuldig getest. Daar werkt ook een groep enthousiaste en betrokken Infine kantoren aan mee. Er is inmiddels een pilot afgerond waarbij deze kantoren de vernieuwde Infine Jaarrekening hebben getest in hun eigen kantooromgeving. Dat is allemaal voorspoedig verlopen. We zijn momenteel de laatste punten aan het verbeteren en polijsten. De verwachting is dat de vernieuwde Infine Jaarrekening vanaf november 2017 gefaseerd beschikbaar gesteld gaat worden aan alle gebruikers. U ontvangt daarover op dat moment een e-mail.

Vervolg

Nadat de vernieuwde Infine Jaarrekening aan alle gebruikers beschikbaar is gesteld, zullen ook de modules Infine Samensteldossier, Tussentijds Rapport en Activa onder handen genomen worden. Op deze manier kunt u ook in de toekomst blijven werken met onze slimme en efficiënte software oplossingen zoals u dat gewend bent. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen!

Onderwerpen: Algemeen

Arjan van Beek

Geschreven door Arjan van Beek

Ontvang maandelijks een overzicht van onze blogberichten